Čokoladni poljupci

Sastojci:
200 ml pavlake za šlag
300 g tamne čokolade
¼ kašike mljevenog čilija
¼ kašike kajenskog bibera
¼ kašike mljevenog cimeta
100 g kakaoa u prahu
1 kašika soli

Priprema:

Pavlaku ulijte u posudu i zagrijte gotovo dok ne zakipi, ali pazite da ne prokuha. Uklonite s vatre i dodajte na kockice nalomljenu čokoladu, poklopite i pustite da odstoji 45 minuta. Otklopite i izmiješajte tako da dobijete glatku smjesu. Dodajte čili, kajenski biber, cimet i ponovo izmiješajte. Smjesu poklopite i stavite u frižider na dva sata. Od ohlađene smjese napravite manje kuglice i posložite ih na podlogu presvučenu prozirnom folijom. Kuglice lagano pospite s malo soli, pa ih umočite u kakao.

(Teglica.ba/Nezavisne novine)

scroll to top