Čarolija mliječnih proizvoda Lactalisa BiH predstavljena na Sajmu u Mostaru

Međunarodni sajam gospodarstva Mostar je jedna od najvećih privrednih manifestacija u Bosni i Hercegovini. Ove godine svoje mjesto na sajmu zauzela je i kompanija Lactalis BiH koja je domaćim, regionalnim i internacionalnim posjetiteljima predstavila dio svoje bogate ponude.

“Sajam je odlična prilika da pokažemo javnosti kako naša kompanija u Bosni i Hercegovini, u svojoj mljekari Inmer proizvodi i plasira proizvode vrhunske kvalitete. Jedan od ciljeva poslovanja Lactalis BiH uključuje i održavanje visokih standarda, kada je u pitanju priprema, proizvodnja i skladištenje mliječnih proizvoda. Čast nam je na ovom renomiranom sajmu u srcu Hercegovine ukazati na našu viziju, a to je da pružimo mliječnu perfekciju svim generacijama. Odlučni smo da i dalje uzimamo učešće u aktivnostima koje promoviraju društveno odgovoran rast i razvoj, poput ove”, navode iz kompanije Lactalis.

Posjetioci Sajma su na izuzetno osmišljenom i primamljivom štandu kompanije Lactalis BiH degustirali čaroliju mliječnih proizvoda – sireve i namaze President, bogatu paletu Dukatovih mliječnih napitaka – mlijeka, jogurta, čokoladnih mlijeka, grčkih tipova jogurta uključujući one s voćnim ukusima i druge proizvode.

Sajam je prilika i za poslovne razgovare s predstavnicima kompanije o poslovnim i proizvodnim procesima koji stoje iza stvaranja nezaboravnih okusa.

Police trgovačkih lanaca širom Bosne i Hercegovine pune ovi Lactalisovi brendovi: Dukat, President, Galbani, Domaće blago, Mlekarna Kunin, Parmalat, Alpsko mleko, Lactel – posebno dizajniranu liniju proizvoda bez laktoze, koje proizvodi ili distribuira na našem tržištu.

Lactalis grupacija se obavezala i da će do 2025. godine 100% ambalaže sadržati informacije o upravljanju otpadom, kao i da će povećati količinu recikliranog materijala uključenog u ambalažu.

Otvoren Međunarodni sajam gospodarstva u Mostaru

scroll to top