Bundeva pečena u rerni je zdrava poslastica

Jedan od najjednostavnijih načina pripreme bundeve je da je ispečete u rerni – za šta vam ne treba posebna vještina i puno vremena. Njen okus možete obogatiti začinima, a u ovim krajevima najčešće se jede u slatkoj varijanti.

Ako se odlučite da je konzumirate kao desert i kao zdravu poslasticu prije pečenja dodajte joj cimet, javorov sirup, vaniliju i rum. Ili samo nešto od ovih sastojaka.

Nešto egzotičnija je slana varijanta u kojoj ćete bundevi dodati đumbir, bijeli luk, papričice… Sve to odlično se slaže sa slatkastim okusoom bundeve.

Sastojci:

Bundeva
maslinovo ulje (opciono)
začini po želji

Priprema:

Bundevu očistite od sjemenki i narežite na kriške, pa ih položite na pleh obložen papirom za pečenje ili namašćen pleh. Na svaku krišku stavite začine koje ste odabrali.  Tako pripremljenu bundevu pecite u rerni na 180 stepeni oko 45 minuta, a poslužite je toplu.

scroll to top