Brzo varivo gotovo za 20 minuta

Za pripremu finog variva ne treba vam mnogo vremena niti puno namirnica. U nastavku teksta imate brzinski recept za ukusno jelo na žlicu od krompira i kobasica te pokojeg začina…

Sastojci za varivo:

2 kobasice po želji

2 srednje velika krompira

1 luk

2-3 češnja češnjaka

1 litra pilećeg temeljca

2-3 lista kelja

1 žlica slatke crvene paprike

lovorov list

sol i papar po želji

Priprema:

1. U većem loncu zagrijte ulje pa na njemu prepržite kobasice narezane na kolutiće i propirjajte sitno nasjeckan luk.

2. Dodajte nasjeckan češnjak i pirjajte sve zajedno još oko minute.

3. U lonac ubacite krompir narezan na manje kockice, sol i papar po želji pa sve zajedno zalijte pilećim temeljcem. Što je krompir narezan na manje komadiće, to će mu manje vremena trebati za kuhanje.

4. Varivo začinite crvenom paprikom i lovorovim listom. Sve zajedno kuhajte 10 do 15 minuta, odnosno dok se krompir termički ne obradi do kraja. Pred kraj kuhanja dodajte nekoliko listova kelja, piše Punkufer.

5. Poslužite uz svježi kruh i malo peršina. Dobar tek!

(Teglica.ba / Bljesak.info)

scroll to top