Sastojci:
600 g pilećeg bijelog mesa,
200 g šampinjona,
100 ml ulja,
200 ml pavlake za kuhanje,
1 kašika začina,
so,
biber,
2 kašike parmezana,
peršun,
pola kašike brašna,
100 ml vode.
Priprema:
Meso isjeći na kockice i začiniti. Zagrijati ulje u tavi pa staviti meso i propržiti ga 15 minuta. Isjeckati šampinjone. Kad je meso gotovo, izvaditi ga pa na ulju propržiti i šampinjone, koje posolite čim ih stavite da se proprže.
Kad su i šampinjoni gotovi, dodate meso, sipate vrhnje i vodu, biber i peršun.
Kad provri, razmutite brašno u malo vode i dodajte u sos. Promješate i ugasite vatru. Ostavite još malo na vrućoj ringli da krčka pa na kraju, kad se krčkanje smiri, dodajte pamezan i opet promešajte.
Dok se sve to kuha, skuhajte tjesteninu i poslužite uz jelo.
(Teglica.ba / kuharica.avaz.ba)