Brzi kolač s breskvama i pudingom

Sastojci za biskvit: 6 jaja, 6 kašika šećera, 6 kašika brašna, 1 prašak za pecivo.

Krema: 1 l mlijeka, 3 pudinga od vanilije, 10 kašika šećera, 3 kisela vrhnja.

I još: Kompot od marelica, 200 ml slatkog vrhnja.

Priprema:

1. Za biskvit izmutiti jaja sa šećerom, dodati brašno pomiješano s praškom za pecivo. Peći na 180 stepeni. Vruć biskvit preliti sokom iz kompota i na njega složiti marelice.

2. Za kremu skuhati puding s 10 kašika šećera. Još u vruć dodati 3 kisela vrhnja, dobro izmiješati i odmah izliti preko biskvita. Kad se ohladi premazati s 200 ml umućenog slatkog vrhnja.

3. Peče se u velikom plehu. Sloj šlaga na vrhu bude vrlo tanak, ako želite, možete izmiksati 500 ml slatkog vrhnja, onda će sloj kreme i šlaga biti iste debljine.

(Izvor: kuharica.avaz.ba)

scroll to top