Sastojci: 400 g pilećih prsa, paprika, manji luk, 4 paradajza, 100 g rukole, 200 g matovilca, 1/2 vezice lišća peršuna, 8 tortilja, suncokretovo ulje.
Umak: krastavac, 2 dl kiselog vrhnja, čehno bijelog luka, limunov sok.
Začini: Čili, mljevena paprika, korijander, kurkuma, so, biber.
Priprema:
1. Pileća prsa očistite i narežite na tanje prutiće. Začinite ih smjesom začina pa popržite na ulju dok ne dobiju zlatnu boju. Papriku, luk i paradajz očistite, nasjeckajte na manje komadiće pa ih pomiješajte sa sjeckanim peršinom i salatom.
2. Za umak nasjeckajte nasitno svježi krastavac i bijeli luk, pomiješajte ih s kiselim vrhnjem, začinite sa soli, biberom i malo limunovog soka. U tortilje složite meso, povrće i umak pa ih zamotajte i poslužite.