Sastojci: 75 g maslaca + za namastiti, 50 g maslaca od kikirikija, 1 jaje, 25 g kakao praha, 50 g višenamjenskog brašna, 100 g šećera, nekoliko kašika marmelade.
Priprema:
1. Stavite maslac i maslac od kikirikija u zdjelu koja može u mikrovalnu i zagrijavajte na visokoj temperaturi 30 sekundi da se otopi. Izvadite iz mikrovalne i dobro promiješajte. Ostavite da se malo ohladi, zatim dodajte jaje i promiješajte da se spoji.
2. Namastite okruglu posudu za pečenje koja može u mikrovalnu i obložite je papirom za pečenje. Dodajte mješavinu maslaca. Prosijte i pomiješajte kakao, brašno i šećer te lagano umiješajte u smjesu maslaca da se formira gusta, ljepljiva smjesa.
3. Kašikom napravite rupe na vrhu smjese za brauni i svaku od njih napunite marmeladom. Postavite mikrovalnu na visoku temperaturu i pecite od tri do četiri minute pa ostavite da se ohladi 15 minuta prije jela.
(Izvor: kuharica.avaz.ba)