Bh kompanija otvara fabriku vrijednu 20 miliona KM

Najveći domaći proizvođač prirodne flaširane vode i sokova, otvorit će ovog mjeseca novu tvornicu. Riječ je o najvećoj strateškoj investiciji kompanije Sarajevski kiseljak, piše BiznisInfo.

Svečanom otvaranju tvornice u Kreševu 21. januara prisustvovat će brojni zvaničnici i poslovni partneri.

Kako je ranije rečeno, projekat gradnje i stavljanje u pogon nove tvornice na površini od 30.000 m² značajno će povećati proizvodne kapacitete Sarajevskog kiseljaka.

Cjelokupna investicija u projekat tvornice Kreševo iznosi oko 20 miliona KM.

S početkom rada punionice planirano je zaposlenje 30 radnika koji će proći posebnu obuku za rad na novim proizvodnim linijama. Ujedno, s popunjavanjem proizvodnih kapaciteta otvarat će se i nova radna mjesta.

Proizvodne linije će biti pravljene po posljednjim tehnološkim trendovima u ovoj oblasti i obuhvaćat će najmoderniju proizvodnu opremu.

Kao i do sada i u ovoj tvornici će se voditi proizvodni procesi uz poštovanje visokih ekoloških standarda i načela održivog razvoja.

S novom tvornicom, Sarajevski kiseljak ulazi u proizvodnju nove kategorije proizvoda, negazirane prirodne mineralne vode.

Proizvodi s linije u Kreševu bit će namijenjeni kako domaćem tako i ino tržištima.

(Biznisinfo.ba)

Redakcija

Next Post

Kako uzgojiti ananas u kućnim uslovima?

sub jan 11 , 2020
Uživate li u okusu egzotičnog voća ili biste ga voljeli imati u posudama ili vrtu donosimo vam korisne savjete kako uzgajati egzotični ananas. Nije teško, a ako budete pratili upute, kroz dvije godine moći ćete uživati u “domaćem” ananasu. Prva stvar koju treba učiniti je kupiti zreli i nešto krupniji ananas. Zatim ga dobro operite i odrežite vrh, a ostatak pojedite […]