Čoko rozen kocke

Za njih se uvijek isplati malo strpljenja, a posebno za ljubitelje čokolade.

Sastojci:

1 pakovanje rozen kora

Za kremu:

750 ml mlijeka

200 g šećera u prahu

1 kesica vanilin šećera

125 g čokolade za kuhanje

40 g kakaoa

45 g gustina

125 g margarina

Za glazuru:

100 g čokolade

3 kašike ulja

Priprema:

Pomiješajte kakao i gustin sa 200 ml mlijeka. Ostatak mlijeka sipajte u šerpu, dodajte šećer i vanilin šećer, a kada mlijeko provri, skinite šarpu sa vatre i dodajte prethodno izmiješan gustin i kakao. Vratite na vatru i miješajte dok se smjesa ne zgusne. Kada se smjesa zgusnula, skinite šerpu sa vatre, dodajte čokoladu izlomljenu na kockice i margarin isjeckan na listiće i miješajte da bi se sastojci sjedinili sa kremom. Toplom kremom mažite rozen kore. Na svaku koru stavite četiri do pet punih kašika kreme pa ravnomjerno razmažite. Posljednju koru prelijte glazurom koju ste dobili od otopljene čokolade i ulja.

(Teglica.ba / Bigportal.ba)

scroll to top