Sastojci:
4 jaja,
2 dkg smeđeg šećera,
2 dkg kukuruznog brašna,
2 dkg glatkog brašna,
2 dl tekućeg jogurta,
2 dkg mljevenih oraha (mogu i bademi ili lješnici),
2 dl maslinovog ulja,
1 narendana jabuka,
1 narendana kruška,
1 prašak za pecivo,
2 vrećice vanilija šećera,
korica limuna i narandže,
plus malo krupnije mljevenih oraha za posipanje,
100 g čokolade za kuhanje (70 posto kakaa).
Priprema:
1. Žumanca pjenasto umutiti sa šećerom i vanilija šećerom. Dodavati postepeno jogurt, ulje, mljevene orahe, jogurt, narendanu krušku i jabuku, koricu limuna i narandže, kukuruzno i obično brašno te prašak za pecivo.
2. Na kraju drvenom kašikom dodati u smjesu pjenasto umućena bjelanca.
3. Tepsiju za pečenje namazati maslacem te posuti krupnije mljevenim orasima.
4. Sipati smjesu, posuti s još malo oraha i peći 40 minuta na 180 stepeni.
5. Pečeni kolač preliti rastopljenom čokoladom u koju ste dodali malo maslaca i ulja (za sjaj).
(Kuharica)