Sastojci:
240 grama petit keks
500 grama proteinskog sira
tri kašike meda ili zaslađivača po izboru
400 grama pudinga od čokolade (može i proteinski puding)
Priprema:
Tepsiju ili kalup dimenzija 20×25 obložite plastičnom folijom ili papirom za pečenje. Potom posložite petit keks, a poželjno je da budu cijeli. Pomiješajte sir i zaslađivač po izboru, a to ukoliko je sir kremastiji, to možete napraviti i direktno u tepsiji. Ukoliko vam nije dovoljno slatko, možete dodati još zaslađivača.
Preko smjese od sira i meda dodajte puding, a onda opet poredajte petit keks. Tepsiju prekrijte još jednim slojem plastičnom folije i stavite u zamrzivač da se hladi najmanje pet sati.
Prilikom vađenja, ostavite da se malo otopi i onda pažljivo odvojite foliju i režite na jednake kocke. Ono što je dobro kod ovog deserta je da ga možete u potpunosti odlediti i jesti kao kolač.