Sastojci:
2 batka sa zabatkom
1 pileća prsa
1-2 limuna
10-12 crnih maslina
4 čahna bijelog luka
peršun
so
crni i crveni biber
maslinovo ulje
Priprema:
Piletinu posolite i natrljajte crnim i crvenim biberom.
Limun operite, narežite na kolutove, pa ih prepolovite.
Čehna bijelog luka ogulite, a možete ih ostaviti i u ljusci. U zdjelu stavite piletinu, pa rasporedite masline, bijeli luk i kriške limuna.
Prelijte sve maslinovim uljem te poslažite grančice peršunovog lista koji ne morate sjeckati; stavite ga sa stabljikom. Pecite na 180 stepeni dok meso ne dobije zlatnu boju, oko 45 minuta do jedan sat.
Povremeno podlijte sokovima koje će jelo pustiti.
Poslužite s pečenim krompirom i lisnatom salatom.
(Izvor: kuharica.avaz.ba)