Sastojci:
450 g makarona,
1,5 šolja oguljenog i isjeckanog krastavca,
2 isjeckana paradajza,
1 šolja isjeckanog feta sira,
pola šolje tanko isječenog crvenog luka,
četvrtina šolje isjeckanog mladog luka,
četvrtina šolje isjeckanih maslina,
2 kašičice origana.
Sos za salatu:
Pola šolje bujona od piletine ili povrća,
2 kašike maslinovog ulja,
1 kašika limunovog soka,
1 kašičica senfa,
1 kašičica šećera,
1 kašičica izgnječenog bijelog luka,
četvrina kašičice bibera.
Priprema:
Skuhati makarone u slanoj vodi.
Skuhane makarone isprati hladnom vodom i dobro ih ocijediti.
U velikoj zdjeli tjesteninu pomiješati sa svim sastojcima i ostaviti ih sa strane.
U manjoj zdjeli pomiješati sve sastojke za sos.
Zatim preliti sos preko makarona i dobro promiješati.
Staviti u frižider sat prije serviranja.