Sastojci:
800 g junetine,
2 glavice crvenog luka,
ulje,
so, biber,
malo slatke crvene paprike,
pola glavice bijelog luka,
list celera,
list peršuna,
2 kašike koncentrata paradajza,
malo bibera u zrnu,
1 mrkva.
Priprema:
Junetinu izrežite na komadiće. Crveni i bijeli luk nasjeckajte, ugrijte ulje i na njega stavite luk, mrkvu, peršun, celer, komadiće junetine, te so i biber.
Dinstajte sve dok ne uvri voda koju puste meso i povrće. Smanjite temperaturu, dodajte crvenu papriku i paradajz sos.
Kada je meso izdinstano, sve zalijte vodom i pustite da prokuha. Dinstajte tako dok meso ne bude mekano, a po želji možete dodati i malo vegete. Sitni ćevap poslužite uz kuhanu rižu.
(Izvor: kuharica.avaz.ba)