Sitni ćevap s rižom

Sastojci:

800 g junetine,

2 glavice crvenog luka,

ulje,

so, biber,

malo slatke crvene paprike,

pola glavice bijelog luka,

list celera,

list peršuna,

2 kašike koncentrata paradajza,

malo bibera u zrnu,

1 mrkva.

Priprema:

Junetinu izrežite na komadiće. Crveni i bijeli luk nasjeckajte, ugrijte ulje i na njega stavite luk, mrkvu, peršun, celer, komadiće junetine, te so i biber.

Dinstajte sve dok ne uvri voda koju puste meso i povrće. Smanjite temperaturu, dodajte crvenu papriku i paradajz sos.

Kada je meso izdinstano, sve zalijte vodom i pustite da prokuha. Dinstajte tako dok meso ne bude mekano, a po želji možete dodati i malo vegete. Sitni ćevap poslužite uz kuhanu rižu.

(Izvor: kuharica.avaz.ba)

scroll to top