Zapečene palačinke sa sirom

Sastojci za palačinke: 3 jaja, 250 g brašna, mlijeko, 200 ml mineralne vode, so, prstohvat soli.

Za nadjev: 2 jaja, 120 g šećera, korica pola limuna, 400 g mladog sira, 300 ml pavlake, maslac.

Priprema:

1. Izmiješamo jaja, prstohvat soli i mlijeko te, miješajući, dodajemo brašno. Smjesu ostavimo da odstoji oko pola sata pa u vrućoj tavi na vrlo malo ulja jednu po jednu ispečemo palačinke.

2. Bjelanca odvojimo od žumanaca pa od njih umutimo čvrst snijeg. Žumanca i šećer pjenasto izmiješamo, dodamo limunovu koricu, sir, snijeg od bjelanaca i sve zajedno izmiješamo u jednoličnu smjesu.

3. Pečene palačinke filujemo smjesom, zamotamo ih i slažemo u maslacem namašćenu vatrostalnu posudu. Prije stavljanja u rernu, palačinke zalijemo kiselim vrhnjem i zapečemo dok ne porumene.

(Izvor: kuharica.avaz.ba)

scroll to top