Pohovane punjene kruške i jabuke

Bez obzira da li se radi o doručku, užini ili večeri, punjene pohovane jabuke i kruške razgalit će vam nepce u sekundi.

Ti prelijepi slatki punjeni mirisni paketići naprosto će vas oduševiti svojim ukusom.

Potrebno je:

  • 4 kruške
  • 4 jabuke
  • 2 jaja
  • 300 ml mlijeka
  • 100-150 g brašna
  • ulje
  • džem
  • kora limuna
  • so
  • cimet

Priprema:

Jabuke i kruške isjeći na tanke kriške. Jaja umutiti dodati koricu limuna, soli, mlijeka i brašna, pa zamijesiti gusto tijesto.

Žicom razbiti grudvice i dodati ostatak mlijeka da tijesto bude gušće nego za palačinke. Najprije cimetom posuti listove krušaka i jabuka.

U list jabuke ili kruške staviti malo džema pa nalijepiti drugu polovinu i spuštati u smjesu za palačinke.

Ugrijati ulje na srednjoj temperaturi, pa kašikom vaditi jabuke sa tijestom i spuštati u ulje. Pržiti da porumene sa jedne i druge strane.

Vaditi rešetkastom kašikom na papirnu salvetu da upije višak masnoće.

(Izvor: kuharica.avaz.ba)

scroll to top