Sastojci: 2 patlidžana, 200 g mozzarelle, čehno bijelog luka, 50 g pinjola, maslinovo ulje, paradajz, so, biber, bosiljak.
Priprema:
1. Operite patlidžan, narežite ga na kriške debljine 1 cm i stavite u posudu preko koje ste stavili prianjajuću foliju da bi patlidžan pustio vodu. Nakon 20 minuta premažite ga maslinovim uljem i pecite u tavi za gril nekoliko minuta.
2. Isijecite paradajz na kocke i stavite ga u cjediljku da se oslobodi višak vode. Isijecite mozzarellu na kocke, pinjole propržite malo u tavi pazeći da ne izgore pa ih usitnite s bijelim lukom.
3. Kolutove patlidžana stavite na pleh obložen papirom za pečenje. Rasporedite po njima mozzarellu, paradajz i smjesu od pinjola, prelijte s malo maslinovog ulja i posolite. Zapecite 7-8 minuta u rerni zagrijanoj na 180 stepeni.
(Izvor: kuharica.avaz.ba)