Sastojci: 250 g brašna, prašak za pecivo, 4 jaja, 2 dl ulja, 1 dl suhog bijelog vina, 200 g zelenih maslina bez košpica, 200 g salame, 160 g rendanog tvrdog žutog sira, malo limunovog soka, so, biber.
Priprema:
1. U posudi pomiješati brašno i prašak za pecivo, napraviti udubljenje u sredini, dodati jaja i dobro izmiješati drvenom kašikom.
2. Zatim sipati ulje, promiješati, doliti bijelo vino i sok od limuna, blago posoliti i pobiberiti i nastaviti miješati dok smjesa ne postane glatka i homogena.
3. Oprati zelene masline ispod mlaza hladne vode, ocijediti ih i presjeći na pola po dužini.
4. Salamu isjeckati na kockice pa zajedno sa maslinama i rendanim sirom dodati u tijesto i dobro izmiješati.
5. Sipati u podmazani pleh i peći u prethodno zagrijanoj rerni na 200 stepeni 60 minuta.
(Izvor: kuharica.avaz.ba)