Sastojci: 1 pileća prsa, 1 mlada tikvica, 4 krompira, 1 glavica crnog luka, 3 kašike riže, 1 kašika brašna, 2 jaja, 1 šolja jogurta ili mlijeka, so, biber, suhi začin.
Priprema:
1. Pileće meso sameljite ili sitno isjeckajte. Na malo ulja propržite crni luk i dodajte piletinu. Posolite, pobiberite i dodajte suhi začin.
2. Dinstajte da piletina omekša pa dodajte očišćenu i opranu rižu.
3. Krompir i tikvice ogulite i isijecite na kolutove. U tepsiji poredajte sloj krompira pa sloj tikvica i dinstanu piletinu, preko ponovo sloj tikvica i krompira.
4. Prelijte vodom da prekrije, poklopite folijom i pecite oko sat na 200 do 250 stepeni.
5. Skinite foliju. Brašno pomiješajte s jajima i mlijekom i prelijte preko pečene musake. Vratite u rernu da se zapeče još desetak minuta, da porumeni.
(Izvor: kuharica.avaz.ba)