Sastojci za 6 osoba: 200 g mljevenih piškota ili petit keksa, 50 g naribane čokolade, 100 g omekšalog maslaca, malo mlijeka.
Fil: 500 g mascarpone ili krem sira (može i svježeg), 500 ml tučenog šlaga, 50 g šećera, 10 g želatine, 1 limeta ili limun sok i kora.
Priprema:
1. Mljeveni keks pomiješati s ribanom čokoladom, nakvasiti mlijekom i umjesiti s omekšalim maslacom. Staviti u posudu u kojoj ćemo formirati koru, pa je staviti na hlađenje.
2. Dok se kora hladi, umiješati fil od svježeg sira, tučenog slatkog vrhnja, šećera i limete – soka i kore. Na kraju u smjesu umiješati otopljenu želatinu.
3. Fil istresti na koru i vratiti u frižider. Kad je potpuno hladno i čvrsto gore ukrasiti po želji.
Posluživanje: Poslužiti nakon što se kolač dobro ohladi.