Sastojci: 70 g maslaca, malo biljnog ulja, 125 g šećera, 1 kašika vanilinog šećera, 2 jaja, 80 ml slatkog vrhnja, 125 g brašna, 85 g tamne čokolade, 80 g mliječne čokolde, 500 g karamele.
Priprema:
1. Za tijesto/smjesu: Rastopite na pari tamnu čokoladu i maslac, dobro miješajte dok ne dobije glatku smjesu, maknite s vatre. Dodajte šećer, vanilin šećer, brašno, dvoje jaja, i sve dobro promješajte.
2. Ugrijte rernu na 180 stepeni. Premažite kalupe za muffine biljnim uljem i ulijte u svaku izmiksanu smjesu. Pecite muffine 12 minuta. Kada su pečeni, maknite ih iz rerne i pustite da se ohlade.
3. Za glazuru: U lonac stavite slako vrhnje i mliječnu čokoladu. Miješajte bez prestanka dok se ne sljube. U blenderu usitnite karamelu. Svaki muffin prelijte vrhnjem i čokoladom, a vrh pospite karamelom.