Ako ćete proslaviti Prvi maj u prirodi, sigurni smo da ne možete to uraditi bez dobrog društva – i roštilja.
Zato vam u nastavku donosimo super kulinarske savjete – koji koristiti miks začina za koju vrstu mesa.
Naravno, ove kombinacije možete koristiti i za vikend-ručak kada imate nešto više vremena – pravo u kupovinu po ove začine, a rezultati neže izostati.
Govedina
Za govedinu uvek dobro dođu samo biber i so. Ako želite bogatiji ukus, slobodno dodajte sušenu papriku, ali i malo ljute začinske paprike. Takođe, odličan začin za odreske može da bude i limunova korica ili zgnječeni sušeni paradajz.
Možete i da napravite super mješavinu začina od korijandera i semena mirođije, kao i listove korijandera i peršuna, biber, čili papriku i malo šafrana. Možete dodati i listove celera i malo nane. Sve to sameljite i koristite kao začin ili za marinadu.
Ne zaboravite da, ako ste koristili svježe listove, onda začin treba koristiti jednom, a ako je bilje osušeno, može se čuvati neko vrijeme, piše Nova.rs.
Ćuretina i piletina
Začini za živinsko meso biraju se sa istom pažnjom. Da meso ne bi bilo suho, kombinujte mljeveni crni biber, peršun, crni luk, beli luk, muskatni oraščić i papriku.
Muskatni oraščić će pritom omekšati meso, pa se može koristiti i za tvrđe živinsko meso, poput guske.
Najbolji začini za meso peradi su oni koji ne guše prirodan delikatan ukus i aromu ovog mesa. Probajte da svoj roštilj začinite i sa malo timijana, a pun pogodak će biti i ako za piletinu dodate malo đumbira u svoj miks začina.
(Izvor: Radio Sarajevo)