Sastojci: 250 g četvrtastog keksa. Fil I: 1 l mlijeka, 5 kašika šećera, 7 kašika griza, 2 vanilin šećera, 4 bjelanca. Fil II: 1 l mlijeka, 2 pudinga od vanilije, 6 kašika šećera, 4 žumanca, 0,5 l slatke pavlake, 3 šlaga.
Priprema:
1. U dublji pleh poslažite keks. U mlijeku skuhajte griz sa šećerom i vanilin šećerom, a na kraju u vruću smjesu izmiksajte snijeg od bjelanaca.
2. Izlijte pripremljeni fil na keks. U drugoj litri mlijeka skuhajte puding koji ste prethodno umutili s malo mlijeka, šećerom i žumancima, pa vruće izlijte na griz.
3. Kada se ohladi, premažite sa šlagom i odozgo po želji ukrasite rendanom čokoladom. Dobro ohladite i poslužite.
(Izvor: kuharica.avaz.ba)