Špageti u domaćem paradajz sosu

Sastojci: 500 g zrelog paradajza, 1 glavica luka, 1 šolja svježeg bosiljka, 2 čehne bijelog luka, maslinovo ulje, so, biber, malo šećera, vode po potrebi, 500 g tjestenine.

Priprema:
1. Luk ogulite i izrežite na kockice.
2. Prodinstajte ga na nekoliko kašika maslinovog ulja pa dodajte bijeli luk.
3. Grubo izrežite paradajz i dodajte u šerpu.
4. Posolite, pobiberite i ostavite da se kuha 15-ak minuta.
5. Dodajte bosiljak i po potrebi malo vode i još kuhajte.
6. Ako je sos previše kiseo, dodajte šećer po želji.
7. Špagete skuhajte po uputama na kutiji i pospite gotovim sosom.
8. Po želji pospite parmezanom i servirajte.

(Izvor: kuharica.avaz.ba)

scroll to top