Napolitanski sos za tjesteninu

Napolitanski sos je jednostavan za pripremu i veoma je ukusan.

Sastojci:

Sos:

– 2 kašičice maslinovog ulja

– 1 crni luk, sitno rezan

– 2 čehna bijelog luka, izgnječenog

– 400 g pasiranog paradajza

-1/2 šolje sjeckanog bosiljka

– sol, po potrebi

I još…

– 400 g tjestenine (penne)

– 1/2 šolje (40 g) rendanog parmezana

Priprema:

U tavi zagrijte ulje na umjerenoj temperaturi. Crni i bijeli luk propržite par minuta, miješajući, dok ne omekšaju.

Zatim dodajte paradajz i bosiljak i dinstajte oko 15 minuta. Dodati sol po potrebi.

Skuhajte tjesteninu u slanoj vodi prema uputstvu na pakovanju.

Kuhanu tjesteninu prelijte sosom, posuti parmezanom i po želji dekorisati listovima bosiljka.

Prijatno!

scroll to top