Ovako se pravi najukusnija pita sa jabukama

Jabuke su voće dostupno tokom čitave godine, a posebno se jedu tokom jeseni i zime. Iskoristite jabuke i napravite poslasticu.

Potrebno je:

  •     600 gr jabuka
  •     malo cimeta
  •     3 pudinga
  •     750 ml mlijeka
  •     šećer za puding
  •     2 kašike meda
  •     2 vanilin šećera za puding
  •     1/2 kg kora
  •     ulje

Priprema:

Skuhati puding sa šećerom i vanilin šećerom i prohladiti. Jabuke očistiti i izrendati. Dodati 2 kašike meda i malo cimeta. Pleh podmazati pa staviti 1 koru, pouljiti, pa drugu pa pouljiti i premazati jabukama. Tako pola kora. U sredinu staviti sav puding i rasporediti. Zatim opet kore ulje i jabuke. Na svaku drugu koru stavite jabuke.

Završite sa dvije prazne kore, samo ih premažite uljem. Isijecite oštrim nožem na kocke i pecite oko 50-55 min na 180 stepeni C. Pospite prah šećerom.

scroll to top