Jabuke su voće dostupno tokom čitave godine, a posebno se jedu tokom jeseni i zime. Iskoristite jabuke i napravite poslasticu.
Potrebno je:
- 600 gr jabuka
- malo cimeta
- 3 pudinga
- 750 ml mlijeka
- šećer za puding
- 2 kašike meda
- 2 vanilin šećera za puding
- 1/2 kg kora
- ulje
Priprema:
Skuhati puding sa šećerom i vanilin šećerom i prohladiti. Jabuke očistiti i izrendati. Dodati 2 kašike meda i malo cimeta. Pleh podmazati pa staviti 1 koru, pouljiti, pa drugu pa pouljiti i premazati jabukama. Tako pola kora. U sredinu staviti sav puding i rasporediti. Zatim opet kore ulje i jabuke. Na svaku drugu koru stavite jabuke.
Završite sa dvije prazne kore, samo ih premažite uljem. Isijecite oštrim nožem na kocke i pecite oko 50-55 min na 180 stepeni C. Pospite prah šećerom.