Ako ste ljubitelj pilećeg i ćurećeg mesa, sigurni smo da ćete biti oduševljeni ovim trikom koji kuhari koriste kako bi dobili najljepši ukus mesa, koje tokom pečenje zadržava punu aromu i miris.
Meso se može peći na razne načine, a jedan od najboljih, jeste priprema uz pomoć folije.
Kako se piletina peče u rerni, na ovaj način će vreo vazduh kružiti oko mesa, pa će se ono brže ispeći. Najbolje od svega je što ćete na ovaj način spriječiti isušivanje mesa, te će pile ostati meko i zadržati najljepše ukuse. Ujedno, kora će dobiti divnu, zlatastu nijansu.
Za ovaj trik, sve što treba da uradite jeste da piletinu postavite na sam vrh rešetke za pečenje.
Potom, jednostavno isijecite dio folije, savijte ga u oblik tube, a potom u krug. Foliju stavite unutar pleha, a potom pospite malo ulja po njoj prije nego što piletinu stavite na vrh rešetke.
How to Hack a Turkey Roasting Rack With Foil https://t.co/94H6o3EK2y pic.twitter.com/Qghu0lfbaR
— Ariyan Usman (@ariyanusman) November 21, 2018