Zdrava hrana sa imanja Mirvića nadomak Goražda

Mahir Mirvić iz mjesta Kopači kod Goražda na svom imanju bavi se uzgojem poljoprivrednih dobara zahvaljujući kojima proizvodi hranu za vlastite potrebe.

A na imanju Mirvića u Kopačima kod Goražda obilje je domaćih proizvoda. Godina je bila izdašna, a ovaj vrijedni mladić iskoristio je svaki pedalj zemlje, pa pored redovnog posla, uspijeva proizvesti hranu za vlastite potrebe, a višak proizvoda među kojima su primamljivi ajvari, pekmezi i slatka, uglavnom ponudi i drugima.

“Proizvodim sve domaće proizvode, od povrća i voća. U ponudi u sezoni imam paradajz, krastavicu, paprike, krompir, luk crveni i bijeli, kompot od kruške, sok od jabuka slatkih i kiselih, pekmez od kiselih i slatkih jabuka, ajvar, bestilj od šljiva, pšenično brašno i kukuruzno brašno, kisele paprike, kisele punjenje paprike sa kupusom, šarenu salatu, cveklu u tegli… Posao kad radiš sa zadovoljstvom nije teško nego se odmori čovjek od negativne energije. Poljoprivredom sam se odlučio baviti jer je prekrasna djelatnost od koje možeš proizvesti hranu za sebe i višak da prodaš. Želim motivirati mlade da ostanu na selu, bave se poljoprivredom, iskoriste potencijale koje nam naš kraj pruža, a to je dobro zemljište i voda, naša rijeka Drina. Da stvorimo bolju budućnost za sve nas da ne zavisim ni od koga, posebno u ovim teškim vremenima”, kaže nam Mahir.

Za posao u poljoprivredi treba mnogo odricanja, ali sve to nadomjesti zadovoljstvo koje čovjek ima kada ugleda plodove svoga rada, smatra Mahir.

Cijelu priču čitajte na portalu Klix.ba.

scroll to top