Zašto trebate imati sodu bikarbonu u kući?

Soda bikarbona je bijeli prah koji se slabo topi u vodi. U narodu je poznata i kao kućni lijek.

Potrebna je za razne pekarske proizvode, za proizvodnju pjenušavih pića i soda voda, koristi se i u proizvodnji kozmetike, ali korisna je i pri gašenju požara.

Zašto ju je potrebno imati u kući? Evo odgovora:

Suzbija žgaravicu

Soda bikarbona nije samo kućni lijek za žgaravicu već se koristi i u medicini kako bi neutralizirala višak želučanih kiselina. U kućnoj primjeni, za suzbijanje žgaravice, u pola čaše mlake vode dodajte pola čajne kašičice sode bikarbone i promiješajte. Žgaravica će se nestati u vrlo brzom roku.

Uklanja neugodne mirise

Soda bikarbona korisna je za rješavanje neugodnih mirisa iz usne šupljine. Kako bi otklonili neugodan zadah iz usne šupljine potrebno je napraviti gustu smjesu od sode bikarbone i malo vode kako biste mogli istrljati zube s napravljenom smjesom.

Osim neugodnih mirisa iz usne šupljine ona može otkloniti i neugodne tjelesne mirise.

Za uklanjanje neugodnih tjelesnih mirisa potrebno je malu količinu sode bikarbone utrljati na sporno mjesto i neugodni mirisi će nestati. Soda bikarbona ne samo da može ukloniti neugodne mirise koje proizvodi ljudsko tijelo već će biti korisna i u uklanjanju neugodnih mirisa iz soba, ali posebno iz frižidera. Frižider je mjesto gdje se skladišti hrana pa je razumljivo da  može poprimiti neugodan miris. Mala količina sode bikarbone, koju stavite u malu posudicu i ostavite u frižideru, biće dovoljna za uklanjane neugodnih mirisa.

Suho pranje kose

U žurbi ste i nemate vremena oprati kosu, a potrošili ste omiljeni šampon za suho pranje ali ne morate očajavati jer soda bikarbona je prirodna, a ujedno i zdravija verzija suhog šampona.

Malo sode bikarbone pospite po tjemenu, utrljajte i zatim počešljate. Efekt će biti isti kao da ste koristili suhi šampon, samo što je soda bikarbona jeftinija i prirodnija. Ako Vašoj kosi fali volumena i u tome Vam soda bikarbona može pomoći. Sodu bikarbonu dodajte u šampon i promiješajte te operite kosu s mješavinom šampona i sode bikarbone.

Izbjeljuje zube

Uklanja neugodan zadah, njeguje usnu šupljinu, smanjuje krvarenje desnih, ali i izbjeljuje zube. Sve su ovo benefiti koje soda bikarbona može učiniti za Vas, ako ćete je koristiti svaki dan.

Od sode bikarbone i malo vode potrebno je napraviti gustu pastu s kojom ćete njegovati svoju usnu šupljinu.

scroll to top