Uštipci – savršen zalogaj za doručak

Sastojci:

2 jaja

2 kašike šećera

malo ruma

2 jogurta

1/2 praška za pecivo

14 kašika brašna

Priprema:

Viljuškom umutite jaja, šećer i rum toliko da se jaja u potpunosti razbiju i sjedine s ostalim namirnicama. U smjesu dodajte dva čvrsta jogurta i lagano umiješajte.

Na kraju u smjesu također lagano umiješajte brašno i prašak za pecivo, sve dok ne nestane grudica.

Od takve smjese kašikom pravite uštipke koje ćete ubacivati u vruće ulje, u svakoj turi toliko da sve imaju mjesta isplivati na površinu. Ulja mora biti dovoljno da uštipci u njemu mogu plivati.

Kada isplivaju na površinu, pecite ih sve dok ne dobiju zlatnu boju. Tada ih okrenite na drugu stranu. Pržene uštipke vadite na salvetu koja će upiti višak masnoću i poslužite ih vruće!

scroll to top