Ukusna teletina s gljivama

Sastojci:

pola šolje glatkog brašna,

500 g tanjih telećih šnicli,

5 kašika maslaca,

220 g narezanih šampinjona,

2 veće sitno nasjeckane ljutike,

1 šolja vrhnja za kuhanje,

2 kašike svježeg nasjeckanog peršuna.

Priprema:  

Brašno raširiti na tanjir; meso posoliti i pobiberiti pa ga uvaljati s obje strane u brašno. Zagrijati dvije kašike maslaca na najvišoj temperaturi i kratko propržiti meso, da dobije zlatnu boju i bude pečeno s obje strane. Dodati preostale 3 kašike maslaca i smanjiti temperaturu na srednju pa dodati šampinjone i ljutiku i dinstati 7-8 minuta, dok gljive ne omekšaju i ne dobiju boju.

Krčkati dok se tekućina ne reducira. Uliti vrhnje za kuhanje i kuhati nekoliko minuta, dok se ne zgusne. Posoliti i pobiberiti prema želji pa vratiti teletinu u sos i sve zajedno kratko kuhati.

(Izvor: kuharica.avaz.ba)

scroll to top