Tjestenina sa šunkom i pavlakom prelivena sosom od gljiva

Lagani ali vrlo ukusni obrok koji će se svakome svidjeti.

Potrebno je:

200 g tjestenine

1 jaje

200 g kisele pavlake

2 kašike suhih pečuraka

3 kisela krastavca

150 g šunke kockice

200 ml mlijeka

malo sira

kačkavalj

Priprema:

Tjesteninu skuhati, procijediti i malo prohladiti. Jaje umutiti, dodati pavlaku i izjednačiti. Šunku isjeći na kockice kao i krastavčiće. Sve ubaciti u tjesteninu.

U mlijeko dodati 2 kašike instant pečuraka pa i to ubaciti u tjesteninu. Sve izjednačiti. Pleh podmazati uljem pa sipati tjesteninu.

Odozgo se mogu dodati krupne kocke sira i rendan kačkavalj. Peći na 220 stepeni da porumeni 40-50 min.

Prohlađeno služiti i uživati u vrhunskom ukusu.

(Teglica.ba/Nezavisne novine)

scroll to top