Tjestenina sa sirom, špinatom i gljivama

Sastojci: 250 g tjestenine, 100 g listova špinata, 100 g šampinjona, 80 g maslaca sa začinskim biljem, so, biber, 1 čehno bijelog luka, 80 g naribane gaude.

Priprema:

1. Kuhajte tjesteninu u velikoj posudi posoljene vode tako da bude al dente, u skladu s uputama na pakiranju. Ocijedite i isperite pod hladnom vodom.

2. Očistite listove špinata, operite ih i blanširajte u vreloj vodi oko 1 minutu. Očistite gljive, istrljajte ih papirnatim ubrusom, operite ako je
potrebno, osušite i narežite na kriške.

3. Rastopite maslac sa začinskim biljem i kratko dinstajte gljive, kuhanu tjesteninu i špinat. Začinite solju, biberom i bijelim lukom. Tjesteninu složite na tanjire i pospite sirom.

(Izvor: kuharica.avaz.ba)

 

scroll to top