Tart s paradajzom i svježim sirom

Sastojci: 250 g brašna, 150 g maslaca, prstohvat soli, 1 jaje.

Nadjev: 4 paradajza, 2 jajeta, 250 g svježeg sira, listići svježeg timijana.

Priprema:

1. Pomiješajte brašno, maslac, jaje i so pa zamijesite tijesto. Omotajte ga prozirnom folijom i stavite u frižider na sat. Oblik namastite maslacem pa razvaljajte tijesto. Namotajte ga na valjak i prebacite u oblik za pečenje. Tijestom moraju biti obložene i stranica oblika.

2. Paradajz operite i narežite na kriške. U zdjeli pomiješajte sir s jajima, posolite, pobiberite i izlijte preko tijesta. Preko sira poslažite paradajz, posolite, posipajte sjeckanim začinskim travama. Stavite u rernu zagrijanu na 180 stepeni i pecite otprilike 40 minuta.

(Izvor: kuharica.avaz.ba)

scroll to top