Špageti s jogurtom

Sastojci: 400g špageta, 4 kivija, 250 ml jogurta, 2 čehna bijelog luka, 1 limun, 1 kašičica šećera, so i bijeli biber.

Priprema:

1. Kivi očistite, ogulite i narežete na kockice, a limunovu koricu naribate.
2. U zdjelicu s jogurtom dodate naribanu limunovu koricu, protisnete bijeli luk, dodate polovicu narezanog kivija i umutite štapnim mikserom.
3. Dobivenu smjesu prelijete u zagrijanu tavu i kuhate na slaboj vatri.
4. Za to vrijeme u lonac s vrelom i posoljenom vodom stavite tjesteninu i kuhate ju po uputama na pakiranju.
5. Smjesu od jogurta začinite solju, biberom i šećerom, promiješate i maknete s vatre. Potom kuhanu tjesteninu ocijedite, premjestite u tavu s umakom od jogurta, promiješate
6. Pospite preostalim narezanim kivijem.

(Izvor: kuharica.avaz.ba)

scroll to top