Sa korom od krastavaca napravite čaj, ublažava glavobolju

Kada pravite salatu od krastavaca nemojte bacati koru, jer od nje možete da napravite osvježavajući čaj za gašenje žeđi.Osušite koru na suncu, a potom izmrvite. Čaj se pravi tako što se u 200 mililitara vode stavi kašikica usitnjene kore i kuha se dok se količina vode ne prepolovi. Tokom toplih dana pijte svakodnevno po nekoliko čašica ovog napitka, jer će to ublažiti glavobolju.

Istraživanja su pokazala da svakodnevnim ispijanjem čaše soka od krastavca možete da poboljšate pamćenje, ojačate korijen kose i spriječite listanje noktiju.

Isjeckajte svjež krastavac, malo ga pošećerite i iscijedite ili izmiksujte u sokovniku. Sok pijte ujutro i na taj način očistite želudac i crijeva. Po želji možete da dodate malo meda kako bi bio ukusniji.

scroll to top