Rižoto od špinata

Sastojci: 15 g maslaca, 85 g smeđe riže, 1 luk – sitno narezan, 225 ml vruće juhe od povrća, 15 g grubo nasjeckanih oraha, 500 g špinata – opranog i nasjeckanog, 15 g naribanog parmezana, svježe mljevena morska so i crni biber, kriške paradajza.

Priprema:

1. Maslac stavite u posudu za mikrovalnu pećnicu i kuhajte na visokoj temperaturi 1 minutu.

2. Dodajte rižu i narezani luk. Promiješajte i 2 minute stavite u mikrovalnu pećnicu na visoku temperaturu.

3. Dodajte vruću supu, djelomično pokrijte i kuhajte na visokoj temperaturi oko 30 – 35 minuta ili dok riža ne omekša.

4. Umiješajte orahe i špinat, te nastavite kuhati još 5 minuta.

5. Umiješajte sir i začinite prema ukusu prije serviranja. Ukrasite kriškama paradajza i poslužite.

Prijedlog za serviranje: Poslužite uz miješanu salatu i hljeb s bijelim lukom.

(Izvor: kuharica.avaz.ba)

scroll to top