Recept za gibanicu

Sastojci: 500 g kora za pitu, 400 g mladog sira, 100 g feta sira, 150 ml kisele vode, 150 ml ulja, 5 jaja, 2 kašike milerama, 1 kašičica praška za pecivo.

Priprema:

1. Umutite jaja sa sirom, mileramom i praškom za pecivo.

2. Dodati kiselu vodu i ulje i dobro promiješajte.

3. Dublju tepsiju pomastiti pa staviti dvije kore pite da vire sa strane. Pospite uljem pa uzimajte jednu po jednu koru, gužvajte je i umačite u fil.

4. Redajte jednu pored druge dok ne potrošite kore. Ostatak fila prespite preko kora pa preklopite onima koje vise sa strana tepsije. Zadnju koru stavite na vrh i pomastite.

5. Pecite u rerni zagrijanoj na 220 stepeni oko 40 minuta.

(Izvor: kuharica.avaz.ba)

scroll to top