Prirodno sredstvo za čišćenje: Šta sve možete s polovinom limuna

Umjesto uobičajenih sredstava za čišćenje, isprobajte limun i vaša kuća će se sjajiti.

Osvježavanje hladnjaka

Prvi način na koji možete koristiti stare limune je za osvježavanje hladnjaka. Jednostavno polovinu limuna stavite u vrata hladnjaka kako biste uklonili neugodne mirise. Limunska kiselina u limunu djeluje tako da upije sve neugodne mirise i zamijeni ih lijepim svježim mirisom. Vrijedno je zapamtiti da ćete morati mijenjati polovicu limuna barem jednom tjedno.

Uklanjanje hrđe

Drugi način na koji mnogi koriste limun u kući je uklanjanje mrlja hrđe s metala. Jednostavno utrljate limun na mrlje kako biste ih se riješili, a razlog zašto limun djeluje tako dobro je zato što kiselost limunovog soka reagira s kamencem ili hrđom kako bi omekšao i otopio naslage.

Čišćenje tuša

Limun je izvrstan za čišćenje stakla u tuš-kabinama. Jednostavno utrljajte polovicu limuna na vrata kako biste se riješili nakupina, prljavštine i vodenih mrlja.

Čišćenje perilice posuđa

Konačno, limun nevjerojatno dobro pomaže osigurati da vam posuđe svaki put sjaji nakon pranja u perilici posuđa. Sve što trebate učiniti je staviti limun na gornju ladicu perilice posuđa, a zatim uključiti uređaj na redovni ciklus.. No, trik bi se trebao koristiti samo povremeno, a ne svaki put kada koristite perilicu posuđa, piše Daily Mail.

scroll to top