Pripremite rolat s aromom kokosa

Sastojci:

3 jaja,

4 kašike šećera,

3 kašike brašna,

2 kašike kokosovog brašna,

kesica vanilin šećera,

100 ml mlijeka,

6 kašika džema od jagoda,

ulje,

kokosovo brašno za posipanje.

Priprema:

1. Mikserom umutiti žumanca, šećer, brašno, vanilin šećer i mlijeko, a na kraju dodati snijeg od bjelanaca.
2. Veći pleh prekriti pek-papirom, malo ga namazati uljem, posuti kokosom pa preko izliti masu.
3. Peći desetak minuta na 180 stepeni.
4. Pečeni biskvit prebaciti na vlažnu salvetu, premazati džemom, još malo posuti kokosovim brašnom i zaviti rolat. Ostaviti da stoji u vlažnoj salveti pet minuta, odviti rolat, sjeći na kolutove i poslužiti.

(Kuharica)

Redakcija

Next Post

Čuvanje krompira tokom zime

sri jan 29 , 2020
Tokom zime krompir je povrtna vrsta koja se često nalazi na našim trpezama. Da bismo ga koristili tokom zime, krompir bi trebalo da je uskladišten u optimalnim uslovima, jer su krtole zbog svog sastava idealna podloga za razvoj mnogih oboljenja. Veliki sadržaj vode, do 90%, i skroba, čine krtole veoma […]