Pripremite povrtni kuglof

Sastojci:  15 dkg integralnog brašna, 10 dkg mljevenog rogača, 15 dkg sitno sjeckanih badema, 0,3 dkg sode bikarbone, 0,5 dkg mljevenog cimeta, 300 g cvekle, 6 jaja, 6 kašila suncokretovog ulja, 10 dkg očišćenih hurmi, 2 mrkve srednje veličine.

Priprema:

1. Mikserom izmiješajte jaja dok ne dobijete glatku kremu, a zatim dodajte ulje, sitno naribanu mrkvu i naribanu cveklu, sitno nasjeckane hurme i badem, mljeveni rogač, brašno, sodu bikarbonu, cimet i sve zajedno lagano izmiješajte.

2. Izlijte u prethodno namašćen i pobrašnjen kalup za kuglof i pecite na 180 stepeni 30 minuta.

3. Kad se ohladi, kuglof izvadite iz kalupa i ukrasite rastopljenom crnom čokoladom i sjeckanim bademima.

(Teglica.ba/kuharica.avaz.ba)

scroll to top