Pravila privatnosti

Magazin za poljoprivredu i hranu Teglica.ba (https://teglica.ba) posvećuje veliku važnost zaštiti ličnih podataka naših korisnika. Politika zaštite privatnosti uređuje način postupanja s informacijama koje who can write my researchTeglica.ba obrađuje odnosno prikuplja kad se posjete naše internet stranice. Obrada ličnih podataka temelji se na jednoj od zakonitih osnova obrade.

Prikupljanje i obrada ličnih podataka

Ličnim podacima smatraju se oni podaci koji Vas identifikuju (poput imena, adrese, e-maila ili poštanske college papers written for you adrese i dr.). Teglica.ba ne prikuplja Vaše lične podatke osim u slučaju kada ste nam ih Vi učinili dostupnima, čime pristajete odnosno dajete dozvolu na njihovo korištenje u dolje navedene svrhe.

Korištenje i otkrivanje odnosno prijenos ličnih podataka

Teglica.ba koristit će Vaše lične podatke za potrebe tehničkog upravljanja internetskim stranicama, analize preferenci te dostave općih i individualiziranih ponuda, s ciljem da Vam se omogući pristup posebnim informacijama te za potrebe komunikacije s Vama.

Obavještavamo Vas da je moguće da Vaše osobne podatke učinimo dostupnima i drugim društvima i klijentima, a sve s ciljem ispunjenja svrhe za koju su navedeni lični podaci prikupljeni. Također, Teglica.ba savjetuje svim roditeljima i skrbnicima da djecu poduče o tome kako sigurno i odgovorno postupati s ličnim podacima na internetu. Usluge koje pružamo nisu namijenjene osobama mlađim od 16 godina, ali za podatke koje prikupljamo ili obrađujemo ne možemo znati da li se odnose na osobe mlađe od 16 godina. Savjetujemo svim roditeljima i skrbnicima da poduče osobe mlađe od 16 godina o tome kako sigurno i odgovorno postupati s ličnim podacima na internetu.

Politika vezana uz korištenje i pohranjivanje Kolačića (HTTP cookies)

Naše internet stranice koje posjećujete koriste kolačiće. Kolačićima se smatraju datoteke male veličine koje se privremeno pohranjuju na Vašemu tvrdom disku, što našoj internet stranici omogućava prepoznavanje Vašeg računara prilikom sljedeće posjete stranici.

Navedeni alati mogu prikupljati i pohranjivati tehničke podatke kao što su kolačići, IP adresa korisnika i/ili posjetitelja, identifikator mobilnog uređaja, podatke o pregledniku i slično, ali pritom ne identificiraju osobu.

Kolačići koji se pohranjuju služe u analitičke i statističke svrhe i za funkcionisanje svih značajki internetske stranice i boljeg korisničkog iskustva. Ti kolačići mogu biti stalni kolačići koji na računaru korisnika ostaju pohranjeni i nakon posjeta te privremeni kolačići koji se pohranjuju samo tokom posjete stranici.

Kolačićima trećih strana koristimo se za dobivanje statističkih podataka o posjećenosti i načinu upotrebe naše internet stranice. Podaci koji se prikupljaju uključuju IP adresu korisnika, podatke o pregledniku, jeziku, operativnom sistemu i druge standardne statističke podatke koji se prikupljaju i analiziraju isključivo u anonimnom i masovnom obliku.

Zavisno o postavkama na Vašem internetskom pretraživaču, kolačići se mogu automatski prihvaćati. Ako niste saglasni njihovom upotrebom, kolačiće možete u bilo kojem trenutku lako izbrisati i/ili trajno isključiti na vašem računaru ili mobilnom uređaju pomoću postavki preglednika kojim se koristite.

Više informacija o upravljanju kolačićima potražite na stranicama preglednika kojim se koristite. Napominjemo kako je svrha kolačića poboljšanje i omogućivanje upotrebe naše internet stranice te sprječavanjem ili brisanjem kolačića možete onemogućiti funkcioniranje značajki naše internet stranica ili uzrokovati drugačiji rad i izgled u vašem pregledniku.

Sigurnost

Teglica.ba ulaže velike napore kako bi se osigurala sigurnost ličnih podataka te usklađenost s važećim propisima o zaštiti podataka (poput Opće uredbe o zaštiti podataka, Zakona o provedbi opće uredbe o zaštiti podataka i dr.). Napominjemo kako su Vaši podaci savjesno zaštićeni od gubitka, uništenja, manipulacije, neovlaštenog pristupa i neovlaštenog izdavanja.

Rok pohranjivanja

Pohranjujemo Vaše podatke do isteka roka od 3 godine računajući od isteka ugovornog odnosa, osim onih podataka za koje važeći propisi propisuju duži rok pohranjivanja. Vaši podaci se u svrhe direktnog marketinga na osnovu legitimnog interesa koriste do isteka roka od 3 godine računajući od isteka ugovornog odnosa, a kod podataka korisnika 3 godine nakon prikupljanja istih, osim onih podataka za koje važeći propisi propisuju duži rok pohranjivanja.

Prava korisnika

Korisnik odlučuje koje podatke o sebi čini dostupnim. U slučaju promjene bilo kojeg Vašeg ličnog podatka molimo Vas da o promjenama obavijestite putem e-maila teglica.ba@gmail.com kako bismo ispravili ili ažurirali Vaše lične podatke.

Ovim putem Vas obavještavamo kako imate pravo povući datu dozvolu u bilo kojem trenutku u cjelosti ili djelimično, na način da se obavijesti Teglica.ba putem navedenog e-maila.

Automatizirana obrada

Napominjemo kako se neki podaci (poput vrste internetskoga preglednika koji koristite, broja posjeta, prosječnog vremena provedenog na stranicama, pregledavani sadržaj i slični) obrađuju automatski prilikom pristupa internet stranicama. Navedeni podaci se koriste u svrhu procjene privlačnosti naše internet stranice. Napominjemo kako korisnik ima pravo da se na njega ne odnosi odluka koja se temelji isključivo na automatiziranoj obradi.

Veze s drugim stranicama

Ova politika privatnosti odnosi se na početnu stranicu domaćina. Navedene stranice mogu sadržavati veze s drugim davateljima usluga te se na njih ne odnosi ova politika privatnosti. Prilikom napuštanja internet stranice Teglica.ba, molimo Vas da se upoznate s politikom privatnosti na svakoj internet stranici koja prikuplja lične podatke.

Obavijest o promjenama i kontakt

Svaka promjena naše politike privatnosti bit će objavljena na početnoj stranici i na drugim mjestima za koje se smatra da su za to prikladna. Ako imate bilo kakvih pitanja vezanih uz izjavu o zaštiti privatnosti molimo Vas da nas kontaktirate na e-mail: teglica.ba@gmail.com.