Pogačice punjene pilećim hrenovkama za doručak

Sastojci: 500 g gotovih kora, 250 g sira, 50 ml jogurta, 2 jaja, 2 kašike ulja, 1 prašak za pecivo, 250 g pilećih hrenovki, ulje za premazivanje.

Priprema:

  1. Sir izdrobiti viljuškom, dodati jaja, ulje, jogurt i prašak za pecivo. Sve dobro izmješati.
  2. Prvu koru raširiti na sto, pa je premazati uljem, dodati drugu preko nje i nju premazati. Pri dnu staviti 3 pune kašike nadjeva i rasporediti u širini.
  3. Staviti 2 hrenovke na nadjev, pa ih malo prekriti nadjevom. Saviti ivice i urolati.
  4. Redati na podmazan pleh.
  5. Kad ste potrošili sve rolnice isjeći na željenu dužinu, premazati uljem i posuti po želji susamom.
  6. Peći na 200 stepeni oko 40-45 minuta da lijepo porumeni.

(Izvor: kuharica.avaz.ba)

scroll to top