Pileća juha s tortiljama

Sastojci: 3 tortilje narezane na prutiće, 4 kašike maslinovog ulja, so, odkoštena pileća prsa narezana na komadiće, 1 glavica luka, 5 šolja pilećeg temeljca, pola kg krompira nasjeckanog na kockice, 1 šolja smrznutog kukuruza, 1 šolja nasjeckane zelene paprike, svježi korijander, 3 kašike limunovog soka.

Priprema: 

1. U zdjeli pomiješajte prutiće tortilje, kašiku ulja i so. Rasporedite ih na papir za pečenje te pecite na temperaturi od 200 stepeni oko 8 do 10 minuta dok ne postanu hrskavi.

2. U posudi popržite piletinu na preostalom ulju, dodajte luk, temeljac i krompire. Pustite neka provri. Smanjite vatru te mješajte oko 10 minuta. Dodajte kukuruz, paprike, korijander te nastavite dalje kuhati. Na kraju dodajte limunov sok. Poslužite toplo i ukrasite prutićima tortilje.

(Izvor: kuharica.avaz.ba)

scroll to top