Pečena krilca sa limunom i biberom za ručak

Sastojci:

1kg pilećih krilaca,

1 kašikica soli,

supena kašika maslinovog ulja,

2 supene kašike putera,

6 kašika limunovog soka,

2 kašikice bibera.

Priprema:

Zagrijati rernu na 130 stepeni. Krilca oprati, a potom staviti u poveću činiju i ”prosušiti” kuhinjskim ubrusom. Zatim po njima prospite so i malo maslinovog ulja i mešaljte dok piletina ne upije ove sastojke.

Poredajte krilca u tepsiju i pecite u rerni zagrijanoj na 180 stepeni oko 20 minuta, zatim ih obrnite i pecite još 10-15 minuta. Treba da bude hrskavo i pečeno sa svih strana.

Kada se krilca ispeku, istopite puter u vrućem tiganju i dodajte limunov sok, biber i so u smjesu. Mješajte dok se svi sastojci ne sjedine. Zatim dodajte krilca iz rerne u tiganj i propržite ih u ovim sastojcima.

scroll to top