Pečena bundeva: Desert za cijelu porodicu

Sastojci:

– polovica bundeve

– maslinovo ulje

– začini po želji ovisno želite li slatku ili slanu varijantu

Priprema:

Bundevu prerežite na pola i očistite od sjemenki kako bi dobili samo čisti mesnati dio. Na vanjskoj strani nožem zarežite male utore s razmakom od dva i pol centimetra i sljedeći oznake režite šnitu po šnitu. Jednaka debljina je važna kako bi se svaki komad bundeve ravnomjerno ispekao.

Šnite položite na namašćenu tepsiju, te ih pokapajte maslinovim uljem i dobro izmiješajte. Na svaku šnitu stavite začine koje ste odabrali. Za slanu varijantu sami možete pripremiti mješavinu od luka, malo đumbira, slatke paprike i soli koju je dovoljno samo posuti po vanjskoj strani narezane i nauljene bundeve.

Pripremljenu bundevu pecite u rerni na 180°C oko 45 minuta, poslužite toplu.

scroll to top