Panna cotta od zelenog Matcha čaja

Sastojci: 5 dcl slatkog vrhnja, 1 dcl mlijeka, 1 želatina u prahu, 10 g zelenog Matcha čaja u prahu, 100 g šećera, 1 vanilin šećer.

Za žele: 2 dcl vode, 50 g šećera, prstohvat soli, 1 kašičica limunova soka, 1 kg očišćene lubenice.

Priprema:

1. Žele od lubenice: U zdjelici rastopite želatinu s hladnom vodom i ostavite da odmori 10 minuta.
2. U posudu na laganu vatru stavite 2 dl vode, prstohvat soli i šećer te lagano miješajte 2 do 3 minute dok se šećer ne rastopi. Maknite s vatre i umiješajte želatinu.
3. U blender stavite lubenicu i limunov sok, izblendajte i nakon toga procijedite kroz sitno sito. Smjesu rasporedite po želji u posude za panna cottu.
4. Panna cotta: U zdjelici rastopite želatinu s hladnom vodom i ostavite da odmori 10 minuta.
5. U posudu na laganu vatru stavite slatko vrhnje, mlijeko, šećer i vanilin šećer te kuhajte dok ne zakipi, uz stalno miješanje. Maknite s vatre i umiješajte želatinu.
6. U posudice u kojima je žele od lubenice rasporedite smjesu, ostavite nekoliko minuta na sobnoj temperaturi, a zatim stavite u frižider dok ne otvrdnu. Servirajte po želji s raznim voćem i začinskim biljem.

(Izvor: kuharica.avaz.ba)

scroll to top