Sastojci:
3 jaja,
50 g šećera,
1 limun,
četvrtina kašičice praška za pecivo,
130 g prosijanog brašna,
170 g krem sira,
ulje ili maslac za pečenje.
Priprema:
1. Naribajte koricu limuna, a potom ga iscijedite.
2. Izmiksajte krem sir sa šećerom pa postepeno dodajte jaja te sok i koricu limuna.
3. U glatku smjesu dodajte prosijano brašno pomiješano s praškom za pecivo pa dobro promiješajte drvenom kašikom.
4. Zagrijte tavicu, premažite je s malo ulja pa kašikom prebacite tijesto za palačinke. Upotrijebite kašiku do dvije tijesta za svaku i pecite tri odjednom kako bi čim prije završila.
5. Pecite ih na laganoj vatri i po potrebi dodajte još malo ulja. Preokrenite svaku palačinku nakon minutu ili dvije pa ih još kratko pecite s druge strane.
(Teglica.ba / kuharica.avaz.ba)