Ovo su zdravstvene prednosti karfiola

Karfiol je bogat vlaknima, koja pomažu da se poveća imunitet organizma. Ovo je spisak zdravstvenih prednosti karfiola.

Budući da je karfiol bogat izvor vitamina K i omega-3 masnih kiselina, pomaže da se smanji bol prouzrokovan stanjem artritisa. Karfiol ima antiinflamatorna svojstva koja smanjuju upalu i bol u zglobovima. Također je bogat jedinjenjem poznatim kao glukorafanin, koji sprečava infekcije u stomaku, a koje izazivaju čirevi.

Pomaže i u procesu starenja, jer je bogat antioksidansima. Antioksidansi u karfiolu uništavaju slobodne radikale koji pomažu da se uspori proces starenja. Uključite ga u ishranu za dobivanje mlađeg izgleda kože.

Nedavna studija dokazala je i da karfiol ima visok nivo jedinjenja koja sprječavaju razne vrste raka u tijelu, a pomaže i u trudnoći. Karfiol je bogat izvor alicina, koji smanjuje rizik od srčanih udara u mnogim slučajevima, a ima i jedinjenje koje pomaže da se smanji visok nivo holesterola u organizmu.

Redakcija

Next Post

Turci će investirati u poljoprivredu u Čeliću

čet jan 16 , 2020
Ministar za rad, socijalnu politiku i povratak TK Admir Hrustanović, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Mustafa Šakić i ministar privrede Asmir Hasić boravili su u Čeliću gdje su razgovarali o mogućim investicijama turskih privrednika u ovaj kraj. Ulaganje bi rezultiralo otvaranjem novih radnih mjesta, kao i oživljavanjem povratničkih naselja. ”Privrednici […]